Cream cheese
Cream cheese, ofwel roomkaas, is tegenwoordig een veelgebruikte vulling of topping voor taarten en muffins.
Zelf vind ik cream cheese net iets lekkerder dan boter crème.
Cream cheese is minder geschikt om toeven van te spuiten of taarten mee af te smeren.
Cream cheese heeft over het algemeen een smeerbare textuur, maar zal nooit volledig opstijven.
Gebruik cream cheese dus vooral als topping en smaakmaker.
Een lekkere topping voor op een red velvet of een carrot cake is cream cheese dus zeker wel.




Recept voor 12 cupcakes of 1 taart Tijd: 10 min.

200 gram
roomkaas
100 gram
ongezouten roomboter

1,5 theelepel
vanille extract
125 gram
poedersuiker



BEREIDINGSWIJZE:

Zorg voordat je begint dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Neem een kom en mix op een lage stand, de boter, met de roomkaas en het vanille extract.
Als dit goed gemengd is, kan beetje voor beetje de poedersuiker erbij (op een hoge stand).
Als alle poedersuiker er doorheen zit, is de cream cheese klaar voor gebruik.
Gebruik je hem niet meteen, dan kun je de frosting een aantal dagen, mits goed afgelosten, in de koelkast bewaren of tot enkele weken invriezen.

Tip: net als botercreme, kan je ook cream cheese voorzien van smaakjes.
Vervang het vanille extract bij voorbeeld door amandelextract, kaneel of koek en speculaaskruiden.