INSTRUCTIES
▪ Schenk de slagroom in een pannetje en breng langzaam aan de
kook.
▪ In een kom roer je de eidooiers en suiker door elkaar. Halveer de
vanillepeul en schraap het merg eruit, meng door het mengsel
van de eieren.
▪ Als de slagroom kookt giet je het bij het eimengsel.
Roer door elkaar en schenk terug in de pan, doe ook de leegge-
schraapte vanillepeul in de pan.
Breng het mengsel nu niet aan de kook, blijf wel roeren tot het
voldoende is ingedikt.
▪ Houd er rekening mee dat de saus bij het a&oelen nog verder
indikt.
Ik deed een simpel trucje om te kijken of het al goed was:
Spatel dopen in de saus, horizontaal houden en met je vinger een
streep trekken over de spatel.
Als de saus niet terugloopt waar je een streep getrokken hebt is
het goed.
Haal alleen nog even het vanillestokje uit de saus.
TIPS
▪ Tip: Je zou ook in plaats van alleen slagroom een combinatie van slagroom en melk kunnen gebruiken (1:1 verhouding).
▪ Tip: Benieuwd wat je met de overgebleven eiwitten kan doen? Hier vind je een lijstje met recepten die je kunt maken met de overgebleven eiwitten.
▪ Tip: Dek de saus tijdens het a&oelen af met folie om te voorkomen dat er een velletje op komt.
▪ Bewaren: 1 week afgedekt in de koelkast. Je kunt hem ook prima weer even opwarmen in een pannetje als je hem toch warm wilt serveren.