Aardbeienslof



Ingrediënten voor 2 sloffen,
voor 12 personen

180 gram
boter
150 gram
witte basterdsuiker
half ei
de andere helft gebruik voor de vulling
snufje
zout
rasp van een halfe citroen
280 gram
bloem
2 theelepels
bakpoeder



VULLING
▪ 150 gram spijs
▪ half ei

TOPPING
▪ 250 ml slagroom
▪ halve portie makkelijke banketbakkersroom
▪ aardbeien


EXTRA NODIG
▪ sloffenring (2 stuks werkt het makkelijkst)
▪ bakplaat
▪ bakpapier
▪ spuitzak (of 3 wegwerp zakken)
▪ stervormige spuitmond



Meng de boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel.
Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg.
Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.



Rol de plak deeg uit tot ongeveer 8 mm dikte, ik doe dit vast op een vel bakpapier.
Leg het vel met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit.
Haal het overtollige deeg weg en vet de sloffenring in.
Zet deze weer om het deeg heen.
Maak het spijsmengsel door het ei door het spijs te kneden.
Zo kun je de spijs beter verwerken.
Je kunt het op de bodem verdelen met een lepel, maar ik gebruik een spuitzak.
Zorg dat je de buitenste rand van ongeveer 1 centimeter vrij laat van spijs.
Voor de vulling maak je de banketbakkersroom volgens recept en klop je de slagroom op.
Hou een beetje slagroom over voor de toeven op de aardbeien straks, de rest doe je in een kom.
Voeg aan deze slagroom een evenredige hoeveelheid banketbakkersroom toe en spatel rustig door elkaar.
Vind je hem nog iets te slap?
Voeg dan wat extra banketbakkersroom toe.
Je hebt nu Zwitserse room gemaakt, vul er een spuitzak mee.
Spuit de Zwitserse room op de sloffenbodems.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Verdeel deze over de room.
Met de achtergehouden slagroom spuit je een paar toeven op de aardbeien.
Deze toeven kun je eventueel nog decoreren met wat aardbeien.
In deze Instagram post laat ik je zien hoe je zo’n leuke aardbeien waaier kunt maken.
De aardbeienslof bewaar je in de koelkast.
De bodem is behoorlijk stevig, gebruik dus een goed scherp mes bij het aansnijden van de sloffen.
Ik zou zeggen; haal allemaal snel de sloffenring in huis en ga aan de slag!