1 - Verwarm de oven voor op 180 graden.
2 - Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat en zout in een grote kom en mix het.
3 - Mix in een andere kom de appelmoes, plantaardige melk, vanille, suiker en kokosolie.
4 - Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten, mix het tot een egaal beslag en schep de geraspte wortelen erdoorheen.
5 - Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier. Vet het bakpapier en de zijkanten van de taartvorm in met margarine en schenk het beslag erin.
6 - Zet de taart 35 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake niet meer nat is van binnen. Zet hem anders nog 10 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen.
7 - Maak ondertussen de frosting: Doe de poedersuiker, margarine, vanille-extract en plantaardige melk in een grote kom en mix het met een handmixer tot een luchtige, zachte frosting. Als de frosting te droog is, doe je er wat plantaardige melk bij. Als de frosting te nat is, doe je er nog wat poedersuiker bij.
8 - Als de taart afgekoeld is, smeer je een flinke laag frosting over de boven- en zijkant.
9 - Hak de pecannoten grof of maal ze heel even in de blender en strooi ze over de frosting.
10 - Zet de carrot cake minimaal een halfuur in de koelkast voordat je hem serveert. Zo kan de frosting opstijven.
Notes
1 - Ook lekker met pecannoten of walnoten door het beslag!
2 - Laat de taart volledig afkoelen voordat je de frosting erop smeert, anders wordt de frosting warm en gaat het smelten.