Vegan Carrot cake

Carrot cake kan natuurlijk altijd, maar voor Pasen is ‘ie al helemaal perfect!
Verras jouw vrienden, familie of gewoon jezelf dit weekend met deze heerlijke taart!



Benodigdheden:

1 taartvorm van ø 24 cm
2 handmixer
3 bakpapier


Ingrediënten voor de taart
12 ¼ cups (270g) bloem (tarwe of spelt)
23 tl bakpoeder
31 tl baking soda
43 tl kaneelpoeder
5½ tl nootmuskaat
6½ tl zout
7½ cup (150g) appelmoes
81 cup (240ml) plantaardige melk
92 tl vanille-extract
10½ cup (115g) rietsuiker
11½ cup (100g) gesmolten kokosolie
122 cups (290g) geraspte wortelen
13vegan margarine om in te vetten

Ingrediënten voor de frosting
12 cups (280g) poedersuiker
2¼ cup (55g) vegan margarine
31 tl vanille-extract
42 el plantaardige melk
5handje pecannoten


1 - Verwarm de oven voor op 180 graden.

2 - Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat en zout in een grote kom en mix het.

3 - Mix in een andere kom de appelmoes, plantaardige melk, vanille, suiker en kokosolie.

4 - Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten, mix het tot een egaal beslag en schep de geraspte wortelen erdoorheen.

5 - Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier. Vet het bakpapier en de zijkanten van de taartvorm in met margarine en schenk het beslag erin.

6 - Zet de taart 35 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake niet meer nat is van binnen. Zet hem anders nog 10 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen.

7 - Maak ondertussen de frosting: Doe de poedersuiker, margarine, vanille-extract en plantaardige melk in een grote kom en mix het met een handmixer tot een luchtige, zachte frosting. Als de frosting te droog is, doe je er wat plantaardige melk bij. Als de frosting te nat is, doe je er nog wat poedersuiker bij.

8 - Als de taart afgekoeld is, smeer je een flinke laag frosting over de boven- en zijkant.

9 - Hak de pecannoten grof of maal ze heel even in de blender en strooi ze over de frosting.

10 - Zet de carrot cake minimaal een halfuur in de koelkast voordat je hem serveert. Zo kan de frosting opstijven.

Notes

1 - Ook lekker met pecannoten of walnoten door het beslag!

2 - Laat de taart volledig afkoelen voordat je de frosting erop smeert, anders wordt de frosting warm en gaat het smelten.