BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Mix de eieren met 100 gr suiker in een kom met een elektrische mixer.
Na ongeveer 1 minuut voeg je de olie, koek- en speculaaskruiden, vanille aroma en geraspte wortel toe.
Mix dit even door elkaar en schep daarna de bloem, bakpoeder en zout door het beslag met een lepel.
Als alles goed gemengd is, zet je de kom opzij.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en giet het beslag over het bakpapier.
Bak de ‘cake’ ongeveer 12 minuten in de oven.
Na 12 minuten duw je met je vinger zachtjes in de cake, als hij terugveert dan is de cake goed.
Maak de randjes voorzichtig los van het bakpapier.
Leg een schone theedoek over de plak cake en draai hem om.
Rol vervolgens de cake met de theedoek op.
Je rolt de cake van de korte kant naar de andere korte kant.
Laat de cake ongeveer 30 minuten liggen.
Ondertussen meng je de mascarpone met de slagroom, poedersuiker en vanille aroma door elkaar met een elektrische mixer totdat er geen klontjes meer in de vulling zitten.
Tip: in plaats van mascarpone kun je ook monchou/roomkaas naturel gebruiken.
Als de 30 minuten voorbij zijn, rol je de cake voorzichtig terug. Verdeel de vulling over de cake.
Laat aan het uiteinde een paar centimeter vrij.
Rol de cake voorzichtig op.
Scheur een groot stuk plasticfolie af en wikkel de cakerol hier stevig in.
Leg de cakerol minimaal 60 minuten in de koelkast.
Vervolgens kun je de carrot cake rol in plakken snijden.