Bereidingswijze:
MonChoutaart met bastognekoekbodem
MonChoutaart is echt een klassieke Nederlandse taart. Iedereen kent ‘m wel en iedereen heeft vaak net zijn of haar eigen variatie erop.
Dat maakt klassiekers nou netzo leuk als je het mij vraagt. Iedereen kent ze, vrijwel iedereen weet hoe je ze moet maken en toch geeft iedereen een eigen draai eraan.
Mijn “eigen draai” Een paar plakjes banaan over de MonChou en daarover de kersenvlaaivulling.
Qua vlaaivulling kun je prima afwisselen.
Je kunt, zoals in dit recept, kersenvlaaivulling gebruiken maar ook aardbeienvlaaivulling is erg lekker.
Bastognekoeken
De bodem van een MonChoutaart wordt vaak gemaakt van biscuits maar tegelijkertijd ook vaak van bastognekoeken.
Bastognekoeken zijn namelijk lekker kruidig en passen perfect bij de MonChou en slagroom.
Ze zijn ook net even donkerder van kleur wat weer een mooi contrast geeft met het witte van de MonChou & slagroom en het rode van de kersen.
Tja, het oog wil ook wat 😉
Tip:
Gebruik een springform van 24 centimeter voor deze taart.
Je kunt ook een iets grotere of iets kleinere springvorm gebruiken alleen kan je MonChoutaart dan natuurlijk iets hoger of iets lager (bij een grotere) vorm worden.
ZO MAAK JE HET:
• Zorg ervoor dat je de MonChou ongeveer een uurtje van te voren uit de koelkast haalt zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bedek de onderkant van een springvorm met bakpapier.
• Verkruimel de bastognekoeken (het snelste en makkelijkste is om ze even in de keukenmachine te doen). Doe de verkruimelde bastognekoeken in een ruime kom.
• Smelt de boter in een steelpannetje en zodra deze is gesmolten giet je het in de kom bij de verkruimelde bastognekoeken.
• Stort dit vervolgens op de bodem van de springvorm. Verdeel het en druk het aan met je handen zodat je een stevige bodem hebt.
• Klop de slagroom stijf samen met de vanillesuiker en gebruik hierbij eventueel 2 zakjes klopfix.
• Doe de MonChou samen met de witte basterdsuiker in een ruime kom en mix dit met een handmixer door elkaar.
• Schep de slagroom en MonChou voorzichtig door elkaar en stort dit op de bodem bovenop de bastognekoeken. Verdeel het weer goed over de bodem en zet dit vervolgens in de koelkast om een nachtje op te stijven.
• De volgende dag voor je de MonChoutaart gaat serveren snijd je de banaan in dunne plakjes. Deze plakjes verdeel je over de laag MonChou en slagroom. Daarover verdeel je het blikje kersenvlaaifruit en klaar is de taart. Eet smakelijk!