Bereidingswijze:
Smelt de roomboter in een pannetje op het vuur of in de magnetron.
Hak de oreos fijn in een keukenmachine totdat je een egaal mengsel hebt.
Meng de gesmolten boter met de oreokruimels.
Verdeel het oreo mengsel over een ingevette springvorm.
Druk het geheel goed aan met een lepel en zet de springvorm in de koelkast.
Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf.
Doe de kwark, de slagroom, suiker en citroensap in een kom.
Meng alles goed door elkaar.
Dit kun je doen met een elektrische mixer of met de hand.
Voeg als laatste de aardbeien toe en roer alles goed door elkaar.
Week de gelatine blaadjes ongeveer 10 minuten in (koud) water.
Knijp de gelatine blaadjes uit en doe dit met een klein beetje water in een steel pannetje (zie ook aanwijzingen op de verpakking).
Verhit de gelatine voor een paar minuten en roer goed door.
Voeg het gelatinemengsel toe aan het aardbeienkwarkmengsel en roer goed door (dit voorkomt klontjes).
Verdeel het mengsel over de oreo taartbodem.
Zet de taart voor ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Maak de oreo-aardbeien kwarktaart af met wat stukjes aardbei en verkruimelde oreo.
Eet smakelijk.