Banoffee toetje
1 - Snijd een banaan in plakjes voor de garnering. Prak de andere banaan fijn en
meng deze door de vanille-vla
2 - Verkruimel de bastognekoeken en bedek de bodem ermee.
3 - Halveer de vanille-vla en schep het eerste laagje in de glaasjes.
4 - Klop de slagroom met de suiker op, halveer, en schep een laagje op het laagje
vanille-vla.
5 - Voeg weer een laag bastognekoeken toe, gevolgd door een laag vanille-vla en een
laag slagroom.
6 - En dan komt eigenlijk het meest moeilijke van het dessert, de caramelsaus:
1 Doe het water en de suiker in een hoge pan en breng langzaam aan de kook.
Belangrijk is dat je NIET roert tijdens het aan de kook brengen, want dan gaat
het proces niet goed.
2 Laat het zachtjes doorkoken tot je een mooie caramelkleur hebt, en haal dan
de pan van het vuur. Kook het niet te lang, want dan krijgt de saus die
‘verbrande’ smaak die je niet wilt.
3 Giet vervolgens de voorgewarmde slagroom bij het suikermengsel en roer
goed door
.
4 Voeg als laatste de boter toe en bind het geheel tot een mooie saus.
7 - Garneer met de schijfjes banaan en wat koekkruimels, en klaar is je banoffie
toetje!