Banoffee toetje

Een heerlijke taart met een aantal van onze lievelingsingrediënten: banaan, caramel en slagroom. Maar om het nu even simpel te houden hebben we het in een lekker toetje gegoten. Een simpel en snel recept, gewoon in een glaasje. De basis kun je al maken voordat je een 3-gangen diner op tafel zet, maar het is wel lekker om de caramelsaus nét voor het eten van het toetje toe te voegen.
Veel plezier met het maken én opeten!


Ingrediënten voor banoffee toetje (voor 4 personen)

Voor de basis
12 bananen

2250 ml vanille-vla
3Bastognekoeken (hoeveelheid naar wens )
4250 ml opgeklopte slagroom
52 eetlepels suiker

Voor de caramelsaus:
6200 gram suiker
775 ml water
8125 ml slagroom, alvast een beetje voorverwarmd
92 eetlepels roomboter


Banoffee toetje

1 - Snijd een banaan in plakjes voor de garnering. Prak de andere banaan fijn en
meng deze door de vanille-vla

2 - Verkruimel de bastognekoeken en bedek de bodem ermee.

3 - Halveer de vanille-vla en schep het eerste laagje in de glaasjes.

4 - Klop de slagroom met de suiker op, halveer, en schep een laagje op het laagje
vanille-vla.

5 - Voeg weer een laag bastognekoeken toe, gevolgd door een laag vanille-vla en een
laag slagroom.

6 - En dan komt eigenlijk het meest moeilijke van het dessert, de caramelsaus:

1 Doe het water en de suiker in een hoge pan en breng langzaam aan de kook.
Belangrijk is dat je NIET roert tijdens het aan de kook brengen, want dan gaat
het proces niet goed.

2 Laat het zachtjes doorkoken tot je een mooie caramelkleur hebt, en haal dan
de pan van het vuur. Kook het niet te lang, want dan krijgt de saus die
‘verbrande’ smaak die je niet wilt.

3 Giet vervolgens de voorgewarmde slagroom bij het suikermengsel en roer
goed door
.
4 Voeg als laatste de boter toe en bind het geheel tot een mooie saus.

7 - Garneer met de schijfjes banaan en wat koekkruimels, en klaar is je banoffie
toetje!