Monchoutaart in een glaasje

Maak deze monchoutaart in een glaasjes!
Iedereen is gek op monchoutaart en door het op een andere manier te presenteren maak je er een verrassend dessert van.
Je kunt dit nagerecht alvast van tevoren maken, dan scheelt weer extra stress tijdens het diner.



Ingrediënten

Voor 6 personen

300 gr monchou
250 ml slagroom
3 zakjes vanillesuiker
50 gr poedersuiker
Pak bastognekoekjes
75 gr roomboter, gesmolten
2 potjes kersenvlaai vulling (430 gr)


Ingrediënten voor de taart
12 ¼ cups (270g) bloem (tarwe of spelt)
23 tl bakpoeder
31 tl baking soda
43 tl kaneelpoeder
5½ tl nootmuskaat
6½ tl zout
7½ cup (150g) appelmoes
81 cup (240ml) plantaardige melk
92 tl vanille-extract
10½ cup (115g) rietsuiker
11½ cup (100g) gesmolten kokosolie
122 cups (290g) geraspte wortelen
13vegan margarine om in te vetten

Ingrediënten voor de frosting
12 cups (280g) poedersuiker
2¼ cup (55g) vegan margarine
31 tl vanille-extract
42 el plantaardige melk
5handje pecannoten


Bereidingswijze

Maal de bastognekoekjes fijn. Dit kan in de blender of maal ze fijn met een
lepel.

Smelt ondertussen 75 gr roomboter in een pannetje.

Giet de gesmolten boter bij de bastognekruimels en mix het door elkaar met
een lepel. Zet aan de kant.

We gaan verder met de vulling. Mix in een mixer de slagroom met 1 zakje
vanille suiker.

Pak een nieuwe kom, mix de monchou samen met 2 zakjes vanillesuiker.

Voeg daarna de monchou en slagroom samen met een spatel om de luchtigheid
te bewaren.

Voeg 50 gr poedersuiker toe en spatel erdoorheen.

Nu gaan we de toetjes opbouwen. Pak een glaasje, voeg 1 el bastognekruimels
aan het glaasje toe.

Verdeel hierover 2 el van het monchoumengsel.

Verdeel hierover 2 el vlaaivulling.

Herhaal dit nog een keer zodat je meerdere laagjes krijgt.

Laat de koekjes opstijven in de koelkast en serveer vanuit de koelkast met het
diner.