Oreo toetje met aardbeienmousse

Het is een heerlijk luchtig toetje met aardbeienmousse en Oreo’s.

Lekker zomers door de aardbeien
.


Ingrediënten voor 4 kleine glaasjes of 2 grote:
•125 ml slagroom
•100 gram mascarpone
•65 gram aardbeien + 6-8 extra aardbeien
•25 gram suiker
•1 tl vanille extract
•6 Oreo’s

Topping:
•100 ml slagroom
•1 zakje vanillesuiker
•2 of 4 aardbeien
•2 of 4 classic Oreo’s

Zo maak je dit aardbeientoetje

1 - Klop 125 ml slagroom stijf

2 - Roer de mascarpone los met de suiker en vanille extract.

3 - Pureer 65 gram aardbeien en meng dit met de slagroom.

4 - Voeg dan in twee delen de mascarpone toe en schep dit in een spuitzak doen.
Leg dit even koud in de koelkast terwijl je doorgaat met de rest.

5 - Stamp of maal 6 Oreo’s fijn in de keukenmachine

6 - Snijd 6-8 aardbeien in kleine blokjes.

7 - Klop de overige slagroom op met een zakje vanillesuiker. Schep dit in een spuitzak met kartel spuitmondje.

8 - Bouw dan je glaasjes: de stukjes aardbeien, aardbeienmousse, Oreo’s,
aardbeienmousse, Oreo’s en maak af met de slagroom en een aardbeitje en
Oreo.