Trifle in een glaasje
Het ligt een beetje aan de glaasjes die je gebruikt, maar met het onderstaande recept voor de frambozensaus en de banketbakkersroom heb je genoeg voor vier personen. Handig is dat je het recept makkelijk kunt verdubbelen of zelfs verdriedubbelen. Wil je net zoals ik rondjes cake gebruiken, dan is één cake genoeg voor vier personen, maar je kunt de cake natuurlijk ook in blokjes snijden, dan heb je sowieso meer dan genoeg voor meerdere glazen.
Ingrediënten
Vanillecake
Klein flesje sinaasappellikeur
(bijv. Cointreau of Grand Marnier)
Voor de frambozensaus
250 gram (diepvries)frambozen
3 el fijne kristalsuiker
1 el water
halve eetlepel citroensap
Voor de banketbakkersroom
250 ml volle melk
50 gram fijne kristalsuiker
20 gram maizena of bloem
2 eidooiers
1 vanillestokje
Voor de decoratie
250 ml slagroom (+ 1 el fijne kristalsuiker)
handje gevriesdroogde frambozen
handje ongezouten pistachenoten