Appelgebak met vanillesaus


INGREDIËNTEN

velletjes bladerdeeg 3 appels
1 theel kanee
3 eetl rozijnen
3 eetl pecan of walnoten
1 eetl suiker
2 eetl paneermeel

Boter om in te vetten Poedersuiker om te bestrooien
Vanillesaus:
100 ml slagroom
100 ml melk 40 gr suiker
2 eidooiers
1 vanillestokje



Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en vet de bakvorm in met een beetje boter.
Schil de appel en snijd in stukjes.
Schep de kaneel, rozijnen, nootjes en 1 eetl suiker door de appel.
Duw de velletjes bladerdeeg in de muf- fin vormpjes.
Dit mag best nonchalant gebeuren en de randen van het bladerdeeg mogen er wat bovenuit steken.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel.
Verdeel de stukjes appel over de bladerdeeg bakjes en zet ze on- geveer 18 minuten in de oven.



Maak ondertussen de vanillesaus.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg er uit.
Breng de slag- room, melk en vanillemerg zachtjes in een pannetje aan de kook.
Giet de kokende room bij de eidooiers, roer de suiker er bij en klop met een garde goed door.
Doe het mengsel terug in de pan en laat zachtjes door verwarmen.
Let op, het mengsel mag niet meer koken.
Roer af en toe door totdat het de juiste dikte heeft.
Bestrooi de appel gebakjes met wat poedersuiker en serveer ze met de vanillesaus.
Ze zijn zowel warm als koud lekker.