Bereiding: Tiramisu ijstaart
Bekleed een cakevorm van 25 centimeter met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen.
Doe de gecondenseerde melk, de slagroom, mascarpone en het vanillemerg in een kom en klop dit tot een romig geheel, tot het de dikte van lobbig geklopte slagroom heeft.
Meng de espresso met de drank naar keuze in een diep bord. Schep 1/3 van het roommengsel in de vorm en strijk dit glad.
Doop de helft van de lange vingers enkele seconden in het espressomengsel en leg deze naast elkaar op het roommengsel.
Soms moet je de lange vingers wat kleiner breken, om te zorgen dat je een mooie laag kunt maken.
Schep bijna al het overgebleven roommengsel op de lange vingers houd dus een klein beetje over en strijk dit glad.
Bedek het mengsel met in espresso gedoopte lange vingers en verdeel daar het laatste beetje roommengsel over.
Strijk de bovenkant glad, dek de vorm af met plasticfolie en ze deze minimaal een nacht in de vriezer.
Zet de tiramisu ijstaart een half uur voordat je deze gaat serveren in de koelkast.
Haal de taart met behulp van het plasticfolie uit de vorm en zet deze omgekeerd op een schaal.
Bestrooi de ijstaart met chocoladeschaafsel en bestuif ‘m met cacaopoeder.