Tiramisu ijstaart

In dit recept combineer ik het beste van twee werelden: tiramisu en ijstaart!
Dit dessert is heel makkelijk om te maken en heel goed voor te bereiden.
Je kunt ‘m al enkele dagen tot een week van tevoren maken en gewoon bewaren in de vriezer.
Voor deze ijstaart heb je geen ijsmachine nodig, enkel een mixer of een getrainde pols en een garde!

De alcohol bij de espresso zorgt behalve voor een lekkere smaak ook dat de lange vingers niet heel hard worden tijdens het invriezen.

Chocoladeschaafsel kun je heel makkelijk maken door met een kaasschaaf over een reep pure chocolade heen te gaan.



ingredients

Voor het ijsmengsel
• 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 ml)
• 250 ml slagroom
• 250 gr mascarpone
• ½ vanillestokje, het merg

Verder nodig
• 150 ml espresso
• 45 ml amandellikeur, marsala of cognac
• 1 pak lange vingers
• cacaopoeder, om te bestrooien
• chocoladeschaafsel, optioneel

Bereiding: Tiramisu ijstaart

Bekleed een cakevorm van 25 centimeter met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen.

Doe de gecondenseerde melk, de slagroom, mascarpone en het vanillemerg in een kom en klop dit tot een romig geheel, tot het de dikte van lobbig geklopte slagroom heeft.

Meng de espresso met de drank naar keuze in een diep bord. Schep 1/3 van het roommengsel in de vorm en strijk dit glad.

Doop de helft van de lange vingers enkele seconden in het espressomengsel en leg deze naast elkaar op het roommengsel.

Soms moet je de lange vingers wat kleiner breken, om te zorgen dat je een mooie laag kunt maken.

Schep bijna al het overgebleven roommengsel op de lange vingers houd dus een klein beetje over en strijk dit glad.

Bedek het mengsel met in espresso gedoopte lange vingers en verdeel daar het laatste beetje roommengsel over.

Strijk de bovenkant glad, dek de vorm af met plasticfolie en ze deze minimaal een nacht in de vriezer.

Zet de tiramisu ijstaart een half uur voordat je deze gaat serveren in de koelkast.

Haal de taart met behulp van het plasticfolie uit de vorm en zet deze omgekeerd op een schaal.

Bestrooi de ijstaart met chocoladeschaafsel en bestuif ‘m met cacaopoeder.