Karamelslof

Het leuke van sloffenbodems is dat je ze op heel veel verschillende manieren kunt garneren.
Deze karamelslof is echt mijn guilty pleasure... hij is zo lekker!
De knapperige bodem met daarop de smeuïge karamel en de luchtige karamelslagroom zijn perfect in harmonie!
Met dit sloffenrecept maak je 2 karamel sloffen


ingredients
• Voor het deeg
• 250 gr bloem
• 2 tl bakpoeder
• 180 gr boter
•100 gr suiker
•80 gr donkerbruine basterdsuiker
•1 eidooier
•1⁄2 citroen, rasp
•1⁄4 tl zout

•Voor het spijsmengsel
•175 gr amandelspijs
•1⁄2tot1ei

•Voor de topping
•1 recept karamelslagroom
•1⁄2 recept smeuïge karamel (kan ook met dulce
de leche) •
•Verder nodig
•boter, om in te vetten
•pure chocolade, gesmolten


Bereiding: Karamelsof

Begin met de karamelslagroom en de smeuïge karamel een dag van tevoren.
Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng het spijs met een half tot een heel ei om het wat dunner te maken, het moet smeerbaar worden.
Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 à 8 millimeter.
Druk met een ingevette sloffenring van 24 bij 9 centimeter een passende deegplak uit het deeg.
Verwijder het omliggende deeg en doe hetzelfde voor de tweede slof.
Plaats de deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de ingevette sloffenvormen eromheen.
Verdeel het spijsmengsel op de deegplakken tot 1,5 centimeter van de rand af.
Bak de sloffen in 23 tot 28 minuten gaar.
Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de sloffen afkoelen.
Verdeel de smeuïge karamel over de afgekoelde sloffen en spuit daarop een laag van de opgeklopte karamelslagroom.
Garneer de karamelsloffen met wat streepjes gesmolten chocolade.
Tip: Als je geen sloffenvorm hebt kun je ook de rand van een springvorm gebruiken, je maakt dan een ronde taart in plaats van de twee sloffen.