Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Tiramisu met witte chocolade en frambozen, dat klinkt toch geweldig!?
De combinatie van witte chocolade en frambozen werkt erg goed.
Samen vormen ze een mooi dessert, perfect als afsluiter van een zomerse dag.
Je kunt de tiramisu heel goed een dag van tevoren maken.
De lange vingers worden dan wat zachter en de smaken komen extra goed tot hun recht.
Nog een voordeel; in deze tiramisu zitten geen rauwe eieren, dus is hij voor iedereen geschikt!


INGREDIËNTEN
• Voor de tiramisu
• 250 ml slagroom
• 150 gr witte chocolade, grof gehakt
• 30 gr suiker
• 250 gr mascarpone
• 1 pak lange vingers
• 150 ml sinaasappelsap
• 300 gr frambozen
• geschaafde witte chocolade, optioneel


Bereiding:
Doe 75 milliliter van de slagroom samen met de witte chocolade in een steelpannetje en verhit dit al roerend op laag vuur.

Haal de pan van het vuur als alle witte chocolade gesmolten is en laat het mengsel afkoelen tot lichaamstemperatuur.

Klop de rest van de slagroom met de suiker lobbig.

Voeg de mascarpone toe en mix het geheel nog enkele minuten door.

Spatel tot slot de witte-chocoladeroom door het mengsel.

Halveer de helft van de frambozen.

Giet het sinaasappelsap in een diep bord en doop hier de helft van de lange vingers in.

Bedek de bodem van een rechthoekige (oven)schaal met deze lange vingers.

Verdeel daar de helft van het roommengsel over en leg daar de gehalveerde frambozen op.

Herhaal de lagen met de lange vingers en het roommengsel en strijk de bovenkant glad.

Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de tiramisu voor het serveren met de hele frambozen en eventueel met wat geschaafde witte chocolade.