Maten & gewichten

Een lijstje Amerikaanse en Engelse maten & gewichten. De maten zijn allebei bij benadering! Houd daar rekening mee. Maar goed, koken is dan ook zelden een kwestie van nauwkeurig wegen, maar toch... Als jullie vinden dat iets niet klopt, aan deze of andere lijst, laat het me dan weten.


Omdat ik hier zelf elke keer weer tegenaan loop, en omdat ik denk dat meer mensen hier nog wel eens wat aan zouden kunnen hebben: een lijstje Amerikaanse en Engelse maten & gewichten. De maten zijn allebei bij benadering!

Basterdsuiker los: 1 cup is 180 gram

Basterdsuiker aangedrukt: 1 cup is 225 gram

Bloem en meel: 1 cup is 130 gram

Boter: 1 cup is 225 gram

Cacao: 1 cup is 110 gram

Chocolade (chips): 1 cup is 175 gram

Crème fraiche: 1 cup is 225 gram

Havermout: 1 cup is 90 gram

Honing/Agave: 1 cup is 300 gram

Gemalen noten: 1 cup is 100 gram

Griekse yoghurt: 1 cup is 280 gram

Karnemelk: 1 cup is 240 ml

Kokosmeel: 1 cup is 115 gram

Kristal suiker: 1 cup is 200 gram

Kokosbloesem suiker: 1 cup is 150 gram

Kokosolie: 1 cup is 200 gram

Maizena: 1 cup is 125 gram

Olie: 1 cup is 200 gram

Pindakaas (glad): 1 cup is 250 gram

Poedersuiker: 1 cup is 125 gram

Ricotta: 1 cup is 250 gram

Tapioca (zet)meel: 1 cup is 125 gram

Water/vocht: 1 cup is 240 ml

Yoghurt: 1 cup is 250 gram

Zure room: 1 cup is 225 gram