Kokos reepjes

Een heerlijke zelf gemaakte bounty.
De vers gemalen kokos geeft een fijne zachte bite aan dit reepje.
Daarom koop ik de kokos bij een Surinaamse of Turkse winkel.
Deze kokos is niet uitgedroogd zoals vaak in de supermarkt.



ingrediënten

• 450 gram melkchocolade (mag ook puur zijn)
• 1 blikje gecondenseerde melk
• 350 gram geraspte kokos

BEREIDINGSWIJZE:

Doe de kokos in een ruime kom en schenk hier de gecondenseerde melk bij.

Schep het geheel goed om met een lepel zodat alle kokos bedekt is met een laagje melk en je een kleverig mengsel krijgt.

Maak je handen nat en vorm ‘Bounty-vormen’ van de kokosvulling.

Druk de kokos stevig aan zodat de vullingen straks niet uit elkaar vallen.

Leg de kokosvullingen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat de vullingen minimaal anderhalf uur in de koelkast of een half uur in de vriezer hard worden.

Smelt ondertussen de melkchocolade au bain-marie.

Wentel de kokosvullingen met behulp van twee vorken door de chocolade tot alles goed bedenkt is.

Leg de Bounty’s vervolgens op een schoon bakpapier en laat de chocolade volledig stollen in de koelkast.