Luxe oreo truffels



PORTIES: 16 truffels

INGREDIËNTEN

■ 2 rollen Oreo’s (28 koekjes)
■ 1 pakje MonChou (100 gram)
■ 350 gram witte chocola
■ 50 gram witte chocolade chips

INSTRUCTIES

■ De basis van de truffels is exact hetzelfde als de ‘gewone’ Oreo truffels. Je vermaalt
de koekjes tot fijne kruimels. Hou twee eetlepels apart voor de decoratie. Mocht je
nu liever sprinkles gebruiken ter versiering, dan hoef je geen kruimels apart te
houden.

■ Voeg de MonChou toe aan de kruimels en meng tot het een samenhangend geheel
wordt. Voeg dan de chocolate chips toe, verdeel deze er goed doorheen. Draai dan
balletjes van het deeg, zet deze balletjes minimaal een uur in de koelkast zodat ze
goed stevig worden.

■ Ondertussen smelt je de chocola vast waar je straks de truffels in dipt.

■ Als de truffels goed stevig zijn haal je er een paar uit de koelkast die je gaat dippen.
Haal ze niet allemaal tegelijk uit de koelkast, anders komen ze al op
kamertemperatuur en zijn ze niet meer zo stevig.

■ Doop de truffels helemaal onder in de chocola en haal de eruit met een (bonbon)
vork. Laat even uitlekken en zet de truffels dan op een vel bakpapier. Strooi er gelijk
wat Oreo kruimels of sprinkles overheen. De chocola is nu nog zacht waardoor het
goed blijft zitten. Laat de chocola helemaal uitharden, daarna kun je overtollige
chocola aan de onderkant wegbreken.