Courgettesoep met spinazie


Ingrediënten voor 4 personen

1 courgette
200 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 ltr (kippen) bouillon
50 ml slagroom
2 tl Provençaalse kruiden Peper en zout
Olijfolie

Parmezaan croutons
1 ciabatta reeds gebakken
30 gr Parmezaan
Zwarte peper
Olijfolie



Deze soep is lekker dik van zichzelf. Wil je het liever wat vloeibaarder hebben, voeg dan wat extra bouillon toe.
Als extra smaakmaker voegde ik room toe en Parmezaan croutons.

Zelf croutons maken is heel eenvoudig. Je roostert wat oud brood met olijfolie en in dit geval zwarte peper en Parmezaan en klaar zijn je croutons.
Ik vind het altijd lekker in een soep.

Bereiding:

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit dit aan in een grote soeppan in iets olijfolie.
Was de courgette en snijd deze in stukken.
Voeg dit bij de uien en bak kort mee.
Voeg nu ook de Provençaalse kruiden toe en verhit deze kort.
Voeg de bouillon en de spinazie toe en laat het geheel zo’n 10 minuutjes zachtjes koken.
Maak in de tussentijd de Parmezaan croutons.
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Scheur het brood in stukjes en leg dit op een bakplaat.
Drizzle er wat olijfolie overheen.
Rasp de Parmezaan en verdeel dit samen met de zwarte peper over de broodjes.
Hussel het even door elkaar en bak de croutons in 5 minuten goudbruin.
Pureer de courgettesoep glad met een staafmixer.
Voeg een scheutje room toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
Serveer de courgettesoep met een extra drizzle room en de Par- mezaan croutons.