Zo maak je het
Pel en snipper de uien en hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de curry kruiden en de groene linzen toe en bak dit kort mee.
Door verhitting krijgen de specerijen extra smaak.
Voeg nu de bouillon toe en zet een deksel op de pan.
Laat de lin- zen in ongeveer 25 minuten gaar koken.
Je zou in plaats van groe- ne linzen ook rode linzen kunnen gebruiken.
Deze koken van zichzelf meer stuk en zijn ideaal voor soepen.
Schil de knolselderij en de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
Snijd de tomaten in partjes.
Voeg de groente de laatste 15 minuten toe aan de linzen.
Bak in de tussentijd het naanbrood af in de oven.
Je kunt ook zelf naanbrood maken volgens mijn recept.
Zodra alle groente gaar is, pureer je de dahl met een staafmixer.
Pureer het niet te glad, want die groffe structuur hoort bij dahl.
Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.
Breng de dahl verder op smaak met peper en zout.
Garneer de Indiase dahl met een lepel yoghurt en wat grof ge- hakte koriander.
Serveer met naanbrood. Of serveer het als curry met wat rijst.