Bereidingswijze
Soep
Snipper de ui en snijd de knoflook en gember in kleine stukjes.
Snijd de peper in dunne ringetjes, zelf heb ik een halve rode peper gebruikt.
Hak de peterselie grof (bewaar wat voor de garnering) en snijd de wortel in grove
stukken.
Doe ongeveer 3 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper aan.
Wanneer de ui glazig is voeg je de wortel toe.
Laat deze ongeveer 5 minuten meebakken.
Los ondertussen het bouillonblokje op in 1 liter kokend water.
Voeg de bouillon toe en laat alles in ongeveer 20 minuten gaar koken.
Draai het vuur uit en voeg de peterselie en de kokosmelk toe.
Laat ook van de kokosmelk iets apart voor de garnering.
Pureer de soep met een staafmixer of blender glad en voeg peper en zout toe naar
smaak.
Schenk de wortel-gembersoep in een kom en garneer met de peterselie, kokosmelk en
eventueel een ringetje rode peper.
Pestobrood
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het stokbrood om de 2 cm schuin in.
Zorg dat je het brood niet doorsnijdt, maar wel ver genoeg insnijdt om het brood iets
uit elkaar te vouwen.
Smeer de pesto tussen de sneden, ongeveer 1 theelepel per snede.
Bak het stokbrood in ongeveer 10 minuten goudbruin af.