Rauwe Cacao

Chocoladerepen uit de supermarkt moet je niet hebben

De chocolade die gezond is, is de pure chocolade, zonder suiker, vet of andere toevoegingen, alleen maar de pure cacao. Als je profijt wilt hebben van chocolade moet je op zoek gaan naar de echte chocola, zonder toevoegingen van suikers of vetten.

Rauwe cacao is gezond

Cacao is goed voor het hart.

Antioxidanten – cacao heeft het hoogste aantal antioxidanten van welk voedsel dan ook ter
wereld. Meer dan rode wijn, blauwe bessen, acai bessen, granaatappels en gojibessen bij
elkaar. Antioxidanten beschermen ons tegen ouderdomsklachten en ziektes.

Magnesium – beschermt het hart, ontspant menstruatiepijn, ontspant de spieren, bevordert
flexibiliteit en helpt sterkte botten te krijgen en houden.

IJzer – hebben we nodig om ons bloed gezond te houden en bloedarmoede tegen te gaan.

Chromium – helpt om je bloedsuikerspiegel op peil te houden.

Mangaan – helpt de ontwikkeling van hemoglobine.

Zink – speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem.

Koper - helpt gezond bloed te ontwikkelen en een sterk immuunsysteem.

Vitamine C – dit zit alleen in onbewerkte cacao, zodra er enige bewerking aan te pas komt is
de Vitamine C uit de cacao/chocolade verdwenen.

Omega 6 vetzuren – ook deze zitten alleen in onbewerkte cacao. Wordt de cacao bewerkt
ontstaan vieze omega 6 vetzuren, die een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken.

Fenylethylamine – de chemicaliën die we ontwikkelen als we verliefd zijn, deze zijn in
overvloed te vinden in cacao, daarom is er zo’n grote relatie tussen chocolade en verliefd zijn.

Chocolade en vooral rauwe chocolade is dus goed voor je als je de juiste vorm weet te vinden. Ga op zoek bij de natuurwinkel, biologische winkel en trakteer jezelf alleen nog maar op echte pure chocolade zonder toevoegingen van vet en suikers!